Изключеният Гяуров: СДС е жертва на ГЕРБ-ерски сценарий за ликвидиране

Изключеният Гяуров: СДС е жертва на ГЕРБ-ерски сценарий за ликвидиране
СДС е жертва на външен, най-вероятно ГЕРБ-ерски сценарий за ликвидиране, смята изключеният от дясната партия депутат Димо Гяуров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

СДС е жертва на външен, най-вероятно ГЕРБ-ерски сценарий за ликвидиране, смята изключеният от дясната партия депутат Димо Гяуров.

В понеделник Националният съвет на СДС изключи депутатите от Синята коалиция Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров заради отказа им да номинират кандидата на десницата за конституционен съдия Петър Стоянов.

Тримата се възпротивиха на договорката между премиера Бойко Борисов и лидера Емил Кабаиванов СДС да номинира кандидат за мястото на Венета Марковска срещу обещанието за подкрепа от парламентарното мнозинство на ГЕРБ.

„До края на седмицата ще направим номинация за съдия в Конституционния съд“, каза председателят на партията Емил Кабаиванов.

Останалите 6 депутати от СДС са задължени от Националния съвет да я внесат и подкрепят. Ако откажат, те също ще бъдат изключени, подчерта Емил Кабаиванов.

Все още в СДС не са обсъждани конкретни имена за Конституционния съд.

„Дотук се стигна благодарение на натрупалата се нетърпимост. От доста време ни търсят чалъма. Има момент на реваншизъм, на разплата, защото миналата година след президентските избори аз поисках оставката и на тогавашния шеф на предизборния щаб, и на кандидата за президент, които зловещо се провалиха на изборите и показаха грандиозна некадърност. Та има и отмъщение, има и предателство“, категоричен бе Димо Гяуров пред Нова телевизия.

Бившият член на СДС е категоричен, че никой от изключените депутати няма намерение да се присъединява към друга партия, а ще продължат да представляват тези, които са представлявали досега.

„До ден днешен не сме представлявали тази хунта на СДС, която по стечение на обстоятелствата узурпира властта на СДС на „Раковски“. И досега имаше дълбоки различия помежду ни“, подчерта Димо Гяуров.

„Четата е предадена отвътре, предадена е от ръководството. Върви се към изпълнение на сценарий по ликвидиране, външен, най-вероятно ГЕРБ-ерски сценарий, то е очевидно. Финалът на този сценарий е ГЕРБ сам на коня вдясно“, допълни бившият член на СДС.

Той определи като „или идиоти, или предатели“ хора, които целенасочено загърбват „печелившия проект Синя коалиция“ и вървят към самоубийство.

„Петър Стоянов не беше наша кандидатура, това беше предложено отвън. Нямаше и други кандидатури, нямаше обсъждане“, припомни Димо Гяуров.

#СДС #Емил Кабаиванов #председател на СДС #Димо Гяуров #Мартин Димитров #Ваньо Шарков #Конституционен съд #КС #СДС #Венета Марковска #Петър Стоянов #депутат от СК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"