Камера на КАТ ще лови нарушителите на Телевизионната кула

Камера на КАТ ще лови нарушителите на Телевизионната кула
Строежът на кръстовището до Телевизионната кула започна на 10 април. То ще е с дължини 730 метра по бул. „П. К. Яворов“ и 520 метра по „Драган Цанков“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Камера на КАТ е монтирана на новия булевард до Телевизионната кула в София, за да снима нарушителите, които „летят“ с превишена скорост.

Устройството е поставено в района на бул. „П. К. Яворов“, където бе положен изцяло нов асфалт и беше направено кръстовище на две нива.

„Засега е пуснато движението по алея „Яворов“. Утре ще бъде отворен за движение и бул. „Драган Цанков“, каза зам.-кметът по транспорта Любомир Христов, цитиран от КРОСС.

Строежът на кръстовището до Телевизионната кула започна на 10 април. То ще е с дължини 730 метра по бул. „П. К. Яворов“ и 520 метра по „Драган Цанков“.

Естакадата ще намали времето за чакане в задръстване с 8–10 минути. Освен това новата отсечка по „П. Яворов“ позволява развиването на по-висока скорост.

За да бъдат дисциплинирани водачите обаче, там вече е монтирана камера, която да заснема нарушителите.

„В столицата има няколко камери, които непрекъснато ще бъдат местени на различни булеварди. Реално шофьорите няма да знаят кога устройството за засичане на скоростта е в кутията и кога не“, посочиха от МВР.

В момента празни кутии за камери има на бул. „Ботевградско шосе“, бул. „Н. Вапцаров“, бул. „Сливница“, Околовръстния път и бул. „Цариградско шосе“.

#КАТ #камера #Телевизионната кула #София #бул. „П. Яворов" #естакада #Любомир Христов #зам.-кмет по транспорта #МВР #Околовръстния път #бул. „Цариградско шосе" #бул. „Ботевградско шосе"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »