18 години след трагедията на "Алабин": Майката на Деница Ченишева осъди прокуратурата

18 години след трагедията на "Алабин": Майката на Деница Ченишева осъди прокуратурата
A A+ A++ A

Майката на едно от момичетата, загинали под рухналата сграда на столичната улица "Алабин" преди 18 години, осъди прокуратурата да й плати обезщетение от 15 000 лева за това, че не бяха установени и наказани виновните за трагедията. Това съобщава правният сайт "Лекс". Решението на Софийския градски съд не е окончателно и може да се обжалва пред апелативния, който да увеличи размера на обезщетението, пише България днес

Под руините на сградата на "Алабин" която се намира на метри от Съдебната палата в самия център на София, умират 24-годишната Петрина Христова и 26-годишната Деница Ченишева, която оставя сираче момиченце на две години и осем месеца. Сградата пада около 18 часа на 19 септември 2006 г. В този момент автомобилът, с който пътували Деница и Петрина минавал по улицата. Колата епремазана, а двете момичета издъхват на място.

Делото в СГС е заведено от майката на Деница Ченишева - Александрина Ченишева. Тя е предявила иск срещу прокуратурата за 300 000 лева отне имуществени вреди. Той е по закона за отговорността на държавата и общините за вреди заради нарушеното право на разглеждане и решаване на делото в разумен срок.

#Алабин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?