Тече акция "купен вот": Цената за глас е между 50 и 100 лева

Тече акция "купен вот": Цената за глас е между 50 и 100 лева

стоп кадър

A A+ A++ A

„Към четвъртък сутринта имаше постъпили общо 99 сигнала по линия на престъпления против политическите права на гражданите. Образувани са 46 досъдебни производства. От сутринта на територията на областите Перник и Добрич се извършва спецакция срещу купуването на гласове”. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов в Приморско.

По думите му схемите за предстоящия вот остават същите – опрощаване на дългове срещу подкрепа за определен кандидат. „Цената за глас е между 50 и 100 лева. Предполагам, че в последния момент може да има някаква промяна, но ще следим този процес”, подчерта той.

Калин Стоянов обясни, че справка на МВР спрямо парламентарните избори миналата година показва, че има образувани 4 пъти повече досъдебни производства, а сигналите са скочили с 2,5 процента. „Този път имаме повече сигнали. Аз лично си обяснявам това с факта, че може би гражданите ни имат повече доверие. И на второ място – МВР този път се ориентира по-рано и реално имаме много оперативни сигнали, които в момента отработваме”, категоричен е Стоянов.

#акция "Купен вот"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Акценти