Шок! Обвиниха полицай за сексуално заиграване с малолетна

Шок! Обвиниха полицай за сексуално заиграване с малолетна
A A+ A++ A

Срещу полицай от град Твърдица има съмнения за нецензурни видеоклипове, изпращани на малолетна ученичка, и се води разследване, предаде бТВ.

След публикуването на видеоклиповете в социалните мрежи полицията се самосезира, а служителят временно е отстранен от работа. По случая работят и от отдел „Киберсигурност“ към ГДБОП.

Скандалното видео всъщност е изпратено до момче с фалшив профил на момиче. Става дума за ученик от Стара Загора.

Историята започва през есента на миналата година в Твърдица. Група деца са спрени от полицая, който според момчето започва флирт с малолетно момиче.

Провокирано от поведението му, момчето се прибира и прави фалшив профил на момиче в социалните мрежи. Представя се за 13-годишна ученичка, а полицаят пише веднага – първи.

С фалшивия профил момчето няколко пъти отбелязва пред служителя на реда, че е 13-годишно момиче.

Полицаят обаче отговорил, че няма проблем, щом за момичето също не е, че той е над 30 и няколко години. Следват сексуални намеци и предложения. На третия ден от започването на чата органът на реда изпратил и клип.

Видеото е със сексуално съдържание, а в края се вижда лицето на полицая, който се снима сам. Ученикът не е подавал сигнал към полицията, но твърди, че родителите му знаят за случилото се. Изпраща видеото на свой приятел, също ученик, който го публикува в социалните мрежи.

„Аз го пуснах в социалните мрежи, във Фейсбук и Инстаграм, с цензура, като се описва случая и са прикачени чатовете към публикациите“, казва ученикът Ивайло Русев.

След публикациите в социалните мрежи полицията в Сливен се самосезира и започва вътрешно разследване. Ивайло твърди, че при разпитите в полицията е посочил и други подобни случаи, за които не са подавани сигнали.

"Предимно момичета под 18 години, малолетни и непълнолетни. Имам и мои познати, приятелки, на които е писал“, казва ученикът.

Когато полицаят е попитан в чата какво работи, той изпратил стикер на патрулка.

От полицията в Сливен отказват коментар пред камера, но в писмено становище посочват, че служителят е временно отстранен от работа.

Според ръководството 35-годишният полицай няма нарушения и съвестно изпълнява работата си. Разследването трябва да докаже дали той е изпратил скандалното видео, или само го е съхранявал в телефона си. Неговата версия е, че е загубил мобилния си апарат.

#плажна полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти