Алексей Петров: Цецо режисира „Октопода“

Алексей Петров: Цецо режисира „Октопода“
„Очевидно е, че Октоподът вика „Дръжте Октопода“, заяви Алексей Петров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Надявам се до края на процеса да успеем да кажем кой е Октоподът в България, кой е Октоподът на прехода и кой ограби България.

Това заяви в понеделник Алексей Петров, срещу когото са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на престъпна група „Октопод“, както и за изнудвания, принуди и разгласяване на класифицирана информация.

„Смятам да обявя конкурс за режисьор, при това срещу голямо възнаграждение, който може да направи възстановки на описаното като случки в обвинителния акт“, заяви Алексей Петров, цитиран от БГНЕС.

„Проявено е сериозно въображение от министър Цветан Цветанов и прокурора по делото Светлозар Костов. Това въображение е съчинило сцени, в които аз не съм участвал, и ми се струва, че не са се състояли, а дори са несъстоятелни“, каза още Петров.

Според него повечето от свидетелите по делото са склонявани да лъжесвидетелстват в кабинета на вътрешния министър Цветан Цветанов.

„Ако се направи следствен експеримент, ще се види, че това, което е описано в обвинителния акт, е невъзможно да се състои. Обидно ми е да се обяснява как аз, шампионът на България и елитна барета, не съм успял, нанасяйки удари с ръце и крака на банкера и счетоводителя, да му сторя каквото и да е било, та чак накрая се е наложило да взимам клещи и да му вадя зъби. Това не е сериозно“, уточни той.

„Очевидно е, че Октоподът вика „Дръжте Октопода“. Аз се надявам до края на процеса да успеем да кажем кой е Октоподът в България, кой е Октоподът на прехода и кой ограби България“, категоричен беше Петров.

„Накрая на процеса ще се окаже, че са пострадали хора и от Георги Цветанов, и от Валентин Шотев“, допълни той.

Според него, когато се стигне дотам някои магистрати да бъдат призовани по делото, ще бъдат наблюдавани „циркови изпълнения“.

Първото заседание по делото „Октопод“ в Софийски градски съд започна тази сутрин.

Алексей Петров беше арестуван при показна акция през февруари 2010 г. При полицейската операция „Октопод“, проведена в ранните часове на деня, той бе задържан в жилището си от спецполицаи.

При акцията имаше и още арестувани – общо 13 души. Операцията започна с проверки на 18 обекта в столицата - стриптийз барове и клубове. Това е политически арест и министър Цветанов стои в основата му, заяви тогава Алексей Петров. По-късно обвини и Бойко Борисов за своя арест.

На 12 октомври миналата година Софийският апелативен съд (САС) освободи от ареста Алексей Петров, като измени мярката му за неотклонение домашен арест. В началото на февруари пък бившият съветник в ДАНС бе извикан в Национална следствена служба, където му бяха повдигнати две обвинения.

Според новото обвинение престъпната група е извършвала пране на пари и укриване на данъци. От обвиненията отпаднаха и престъпленията за проституция и рекет.

На 15 февруари Софийският апелативен съд потвърди най-леката мярка за неотклонение на Алексей Петров – подписка. Това му даде възможност да се яви като кандидат за президент, където получи заедно с кандидата си за вицепрезидент Николай Георгиев 0,94%, или 31 633 гласа.

#Алексей Петров #Октопод #Цветан Цветанов #България #преход #Светлозар Костов #прокурор #дело #съд #министър #Георги Цветанов #Валентин Шотев #Софийският апелативен съд #ДАНС #Национална следствена служба #Николай Георгиев #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"