Петков: След изборите ПП-ДБ няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ и ДПС

Петков: След изборите ПП-ДБ няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ и ДПС

Стоп кадър/НОВА НЮЗ

A A+ A++ A

След изборите „Продължаваме промяната – Демократична България“ няма да подкрепят правителство на ГЕРБ-ДПС. Това заяви на брифинг в парламента Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ и един от лидерите в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“(ПП-ДБ), предават от БТА. Той посочи, че алтернативата е или нормална европейска България или правителство на ГЕРБ-ДПС. Ние такова правителство няма да подкрепим, заяви той.

Кирил Петков коментира, че записите, които са разпространени, са манипулирани. Това, което виждаме, е връщането към стария модел на ГЕРБ и ДПС, модел, в който ако мине номерът, всички българи плащат, заяви Петков и визира случаите с Детската болница, увеличението на пенсиите, което стана повод за днешното извънредно заседание на Народното събрание, както и исканото увеличение на цената на тока. Събираме подписи и още следващата седмица ще направим изслушване на министъра на енергетиката, заяви Петков във връзка с исканото увеличение на цената на електроенергията.

Компроматите как търсим финансиране за кампанията си прикриват нежеланието на управляващите да разследват истински важните случаи, заяви по-рано Николай Денков в декларация от името на ПП-ДБ от парламентарната трибуна.

#Кири Петков #ПП-ДБ #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти