БДЖ: Стачката спира. Синдикати: Не спира!

БДЖ: Стачката спира. Синдикати: Не спира!
„Няма да отстъпваме от реформите, исканията ни са ясни – край на синдикалните привилегии, КТД“, отсече Владимиров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на УС на БДЖ Владимир Владимиров заяви, че очаква стачката да приключи тази седмица.

Това той заяви след преговорите в понеделник между ръководството на Българските държавни железници и синдикатите, предаде БГНЕС.

„Вече 940 души са приели предложението на БДЖ. Очаквам до края на месеца те да се приближат към 2000“, каза още Владимиров.

„Твърдя, че ние защитаваме интересите на работниците. Администрацията е намалена, откакто съм тук. Броят на директорите е наполовина намален“, добави той.

По думите му преговори за Колективен трудов договор (КТД) не се водят под натиск.

„Не изключвам ние да потърсим начин да информираме представителите на работниците за хода на преговорите, защото има техни хора, които са друга структура в БДЖ, не са част от преговорите и аз предлагам те да участват, защото те са истинските хора, с които трябва да разговаряме“, обясни Владимиров.

„Няма да отстъпваме от реформите, исканията ни са ясни – край на синдикалните привилегии, КТД, който не ни позволява да правим реформата, и бонусна система, при която всеки да получава възнаграждение в зависимост от положения труд, а не да има пълна уравниловка“, категоричен е той.

Според Владимиров стачкуващите нямат подкрепата на обществото.

Синдикатите от своя страна заявиха, че стачката продължава и че очакват преговорите да продължат дълго.

„Надявам се да се опитаме да възстановим доверието и да сближим позициите с ръководството на БДЖ“, заяви Екатерина Йорданова, председател на Съюза на транспортните синдикати в България.

„Амбицията ни е да подготвим КТД, ние сме различна структура от стачните комитети, които преговарят за самата стачка и те ще решат дали да я спират, или да продължи“, каза още Йорданова.

Председателят на Федерацията на транспортните работници към КТ „Подкрепа“ Розен Зарков беше категоричен, че стачката няма да бъде прекратена днес.

#България #Съюза на транспортните синдикати в България #Екатерина Йорданова #Розен Зарков #КТ „Подкрепа“ #колективен трудов договор #реформи #КТД #стачка #синдикати #председател #Владимир Владимиров #Българските държавни железници #БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници