Адско време! Идва нова порция неприятни изненади

Адско време! Идва нова порция неприятни изненади
A A+ A++ A

Адско време се очертава до края на май. Той ще е крайно неустойчиво и ще ни донесе куп неприятни изненади – пролетни валежи и гръмотевични бури. По-голямата част от смущенията ще са в западната половина на страната, докато на изток слънчевите дни ще са повече. Периодът е с повишен риск от градушки.

Във вторник и сряда ще е слънчево в часовете преди обяд. След това до вечерта ще се развиват гръмотевични облаци с кратки, временно интензивни, локални дъждове. Температурите ще се повишат с градус-два и ще се движат между 23 и 28 градуса.

В четвъртък и петък пролетни гръмотевични валежи ще има на много места в страната. Дневните температури ще са без особени колебания – по-често в диапазона 20-25 градуса.

През почивните дни след празничния 24 май ще е преобладаващо слънчево с временни увеличения на облачността в часовете следобед. По-съществен валеж е възможен в неделя в Югозападна България.

И през последната седмица на месеца се очаква динамично време. Предварителните прогнози допускат оформянето на зона с ниско налягане над Гърция и Турция, с което има изгледи за по-значителни валежи по Черноморието около 29-30 май.

Първите дни на юни ще са с преобладаващо слънчево и топло време с дневни температури до 28-29 градуса. Няма да липсват следобедни кратки валежи с гръмотевици, но те ще са ограничени около планините в западната половина на страната.

Дългосрочните прогнози за първия летен месец са за повече слънце и по-малко смущения с валежи. Температурите от 4-5 юни нататък ще са около и малко над обичайните нива за ранното лято.

#дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?