MIRAIN от "Гласът на България" с дебютен албум и премиера в Sofia Live Club

MIRAIN от "Гласът на България" с дебютен албум и премиера в Sofia Live Club

Найден Индрелийски

A A+ A++ A

Да яхнеш вълшебно летящо килимче, да препускаш с него из пролетна гора, свежият полъх на вятъра да подмладява лицето ти… Това е усещането когато слушате песните от дебютния албум на MIRAIN – “Clear”. Името на младата вокалистка с чудовищен талант е познато на публиката от хитовото предаване „Гласът на България“, където MIRAIN стигна много по-напред от други. Сега тя слага началото на нов етап в кариерата си – дебютен албум с концерт и стрийминг в цял свят!

Премиерата ще се състои в Sofia Live Club на 31 май /петък/ от 20:00 часа́ под формата на концерт със запомняща се програма, билетите са в продажба чрез платформата на More, а популярни личности от различни сфери се очаква да присъстват на ивента. Мария Илиева, която беше ментор на MIRAIN в „Гласът“, също ще я подкрепи с присъствие.

MIRAIN е автор както на музиката, така и на текстовете към песните в албума с емблематичното наименование “Clear” (от английски език – чисто, ясно, прозрачно)аранжиментите са поверени на Иван Шопов – музикант,продуцент, композитор,художник, естет и новатор. Иван Шопов е и музикален продуцент на албума. В „Clear“ са смесени инди, електронна музика, поп и други музикални стилове.Музикални критици определят уникалния стил и глас на MIRAIN като нестандартен микс между Били Айлиш и Долорес от The Cranberries, с богата доза съвременност и нотки футуризъм. В арт средите се коментира, че талантът на MIRAIN има потенциал да постави нова ера в българската музика, отключвайки я към световна слава. Всичко онова, което MIRAIN иска да сподели с публиката, е обобщено в името на албума “Clear” – символ на невинното, чистото, прозрачното. Албумът е експресия на чувства и случки и носи в себе си искреност. Всяка песен разказва вдъхновяваща за авторката ситуация, от която са били получени житейски уроци, а посланията, които албумът целѝ да предаде са семпли, но фундаментални: Човек никога не трябва да губи вяра в себе си и да се подценява; От всяка ситуация има изход; Всичките ни лимити са там, където ние ги поставяме.

Световното разпространение на албума започва ден преди премиерния концерт в по-добрите световни платформи за музика(AmazonMusic, Spotify, YouTubeMusic, AppleMusic, TIDAL, DEEZER и други).Специални гост-музиканти на концерта садвама забележителни артисти: популярният млад китарист със собствен стил и стабилен бекграунд – Илин Папазян – Ниньои Иво Александров (Freakcello) – виртуозв размахването на лъка.За да бъде сценичната картина съвършена концертът ще бъде съпроводен от специално изработена мултимедия от визуалните артисти Те27formers. Тя ще бъде прожектирана зад музикантите на сцената на голяма видеостена. Очаква сешоуто да бъде забележително.

С емоционалното си пеене още от малка MIRAINпредизвиква „дъжд“ от сълзи на щастие, наричали са я и „разплакващата певица“. Така се ражда и артистичния псевдоним на Мира, както е рожденото име на вокалистката: Mira + RAIN = MIRAIN. Пожеланията, които MIRAIN получава в аванс от колеги, приятели, близки и фенове е да й върви по вода, както и артистичното й име диктува.

Относно MIRAIN // Bio…

Изпълнителката е родена в София, премества се да живее в Троян, започва да пее на 4-годишна възраст.Записва се на вокален педагог в града и от тогава се занимава професионално с музика. Въпреки, че тогава не знае как се свири на пиано, нито как се създава песен, на 14 години написва първата си авторска такава – във вечерта, в която получава от родителите си подарък първото пиано. Днес същата тази песен е част от албума „Clear“. Започва да пътува сама до Милано, където се среща с различни музиканти и продуценти. Придобива голям опит и въпреки трудностите и отговорностите на възрастен човек талантливата вокалистка успява да съчетава света на музиката с ходенето на училище.

Спира да пътува през 2023 г. и се записва за кастинг в „Гласът на България“. Въпреки, че решението й да участва е спонтанно, MIRAIN се чувства уверена и готова за това предизвикателство. Нейната цел е една единствена – да пее за хората!

По време на творческия й път има немалко препятствия, а албумът “Clear” е като ручейче бистра вода за MIRAIN – той е пречистване и отмиване на негативните моменти. С „Clear“ изпълнителката се противопоставя на всичко, което е имало за цел да я накара да се откаже от мечтите си; противопоставяне на всяко едно преживяно разочарование. Нещо много повече: “Clear” е светлина!

Относно работата по албума…

Работата по създаването на албума е дълъг процес. Като всеки артист MIRAIN твори постоянно, пише песни от няколко години и събира голям набор от произведения. Има достатъчно голяма база за нещо наистина голямо, не просто да издава сингли. Точно когато е на кръстопът, не знае накъде да поеме и как да осъществи творчеството си, се запознава с Иван Шопов. Сякаш съдбата се намесва и той предлага да работят заедно – работа по албум. Така много бързо се заражда идеята за стилово обобщаване на парчета в албум –„Clear“. Аранжиментите на Иван са като перфектният завършек в процеса, а с общия им проект „Време“ са номинирани за финалисти в конкурса на БНР “Пролет 2024”. Победителите ще станат ясни на 30-ти май и гласуването е все още в активна фаза ТУК.

Още един успешно реализиран проект на MIRAIN е песента “Други”, която може да откриете във всички популярни световни платформи.

#MIRAIN #Гласът на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?