Адвокатът на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на кабел, но той се е скъсал

Адвокатът на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на кабел, но той се е скъсал

стоп кадър

A A+ A++ A

Кратък брифинг даде адвокатът на Венцислав Караджов – полицаят, който се барикадира в дома си, след като беше осъден на доживотна присъда за убийството на родителите му.

По думите на Зоя Тошкова клиентът ѝ направил опит да се обеси, малко преди да бъде изведен от жилището си. „Кабелът обаче се е скъсал. Известно време той лежал на пода, докато се освести. Приел го е като знак на съдбата”, подчерта юристът и обясни, че не полицията го е убедила да се предаде. Според нея, ако подходът на униформените е бил малко по-агресивен, клиентът ѝ можело да ги нападне.

Веднага, след като Тошкова разбрала, че решението по делото е излязло, тя уведомила Венцислав Караджов. „Той започна да се сбогува с мен и каза, че животът му е свършил и няма да лежи невинен в затвора. Тогава усетих, че нещо крои и му казах да не прави ексцесии, за да не пострадат невинни”, обясни адвокатката. Осъденият казал, че ще действа както си иска, след като са били вложени усилия да бъде признат за виновен. „Каза, че е въоръжен, има туба с бензин и ще се отбранява до последно. Явно е блъфирал. Уведомих го, че имам връзка с криминалните служби”, допълни Зоя Тошкова.

„И той, и аз не приемаме доживотната присъда. На може да се тупаме в гърдите, че сме демокрация, а да съдим някого без доказателства. Това се случва прекалено често в тази страна”, каза през сълзи адвокатът.

#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Акценти