Симеонов: Страх ме е за демокрацията

Симеонов: Страх ме е за демокрацията

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Бавно и полека България потъва в обезценяване на всичко. Обезцениха се конституционните промени, сакнциите Магнитнски, идеята за избори. Пада авторитет след авторитет. Това каза социологът Първан Симеонов в в „Денят на живо“ по NOVA NEWS. Той посочи, че такава политика може да доведе до авторитарен модел и да подложи под въпрос нуждата от парламентаризъм. "Страх ме е за демокрацията", сподели социологът.

"Ако си бил в „сглобка“ с ГЕРБ и ДПС и после започнеш да правиш колажи за тях е трудно да получиш допълнително анти-ГЕРБ гласове", смята Симеонов.

Социологът анализира и нагласите за евровота. Той посочи, че е повърхностно да се смята, че Европа върви към „путинизъм“. „Възможно е Европа да върви към ясно, дясно мнозинство, което да включва консервативни сили, които не са путинисти“, поясни Симеонов.

Той коментира и покушението срещу словашкия премиер Роберт Фицо. „Чух, че Фицо сам си е виновен. От много прогресивни и либерални хора чух гласове, че хора като него са легитимна цел“, посочи социологът. „Борейки се с Путин, не бива да заприличваме на него“, заяви Симеонов.


#Първан Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти