Откриха 62 нелегални мигранти в два камиона на ГКПП "Калафат" в Румъния, натоварили ги в София

Откриха 62 нелегални мигранти в два камиона на ГКПП "Калафат" в Румъния, натоварили ги в София

МВР

A A+ A++ A

От другата страна на Дунав мост Видин румънските полицаи на ГКПП "Калафат" откриха общо 62 сирийски граждани, скрити в две тежкотоварни превозни средства, при опит да влязат нелегално в Румъния. Това съобщават от БТА.

При проверка на товарен камион, управляван от 33-годишен литовски гражданин, във вътрешността на ремаркето в специален тайник с дървени панели са открити 33 души. От тях 31 са мъже и две - жени. На камиона е била направена физическа проверка въз основа на анализ на риска и в сътрудничество с българските гранични полицаи и митничари. Откритите нелегални пътници не са носели документи за самоличност, но са заявили, че са сирийски граждани. Шофьорът на камиона посочи, че превозното средство е било натоварено в София. Той не участвал в товаренето на стоката от торби с пръст за цветя и декоративни кори. Стоката е била предназначена за Унгария.

При отделен случай в камиона на 48-годишен турски гражданин, превозвал мебели по маршрута Турция-Германия, румънските гранични служители са открили 29 души - 27 мъже и две жени. Те също са твърдели, че са сирийски граждани. Мигрантите посочват още, че са се качили в камиона на паркинг в София.

62-та нелегални мигранти, шофьорите и превозните средства са предадени на българските власти за продължаване на разследването. На турския шофьор е наложена забрана за влизане на територията на Румъния за период от 5 години.


#нелегални мигранти #Калафат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти