Терзиев за промените на движението около НДК: Никой не иска да създава на инат лоши решения за града

Терзиев за промените на движението около НДК: Никой не иска да създава на инат лоши решения за града

БНТ

A A+ A++ A

Никой не иска да създава на инат лоши решения за града, каза кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столичния общински съвет (СОС), помолен да коментира новата организация на движение по бул. "Витоша", бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен".

Не се събуждаме с идеята да създаваме дискомфорт на гражданите, каза Терзиев. Той заяви, че новите велоалеи по "Витоша", "Патриарх Евтимий" и "Фритьоф Нансен" няма да бъдат премахнати, защото е важно хората да могат да се придвижват с колело. Според него аргументът, че няма велосипедисти, защото вали дъжд, е несъстоятелен, тъй като "няма и майки с колички като вали дъжд, но това не значи, че не трябва да има тротоари".

Нормално е, когато вали, хората да използват градски транспорт, и това не значи, че не трябва да работим върху алтернативния транспорт, каза столичният кмет. Според него велоалеите са едни от необходимите елементи, за чиято полза има най-голямо обединение.

"За да видим дали едно нещо работи, или не, то първо трябва да тръгне, да се измери, да седнат експертите, да го обсъдят", каза Васил Терзиев. Той увери, че се мисли и за интереса на живеещите в района и допълни, че Столичната община има няколко прости цели - да се развива велотранспортът и алтернативният транспорт, да се развива бърз и удобен градски транспорт, като това да не е с цената на големи задръствания, а всичко това бъде реализирано с минимална или никаква загуба на места за паркиране. "Въпреки всички сътресения и донякъде справедлив гняв на хората, тъй като им създаваме временно неудобство, следварително ще намерим решение", каза столичният кмет Терзиев и добави, че "накрая всички ще бъдат доволни".

Васил Терзиев каза още, че има различни тълкования как трябва да се съгласува новата организация на движение и всичко предстои да бъде описано, за да се знае какъв да бъде редът.

Комуникационна грешка, взели сме си поуки и следващ проект ще бъде направен по различен начин, за да няма изненадани и да няма такова напрежение. Разликата ще бъде видна през следващите няколко месеца, допълни кметът.

#Васил Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти