Филмът за Гунди - 4 милиона, писали сценария 5 години!

Филмът за Гунди - 4 милиона, писали сценария 5 години!
A A+ A++ A

Продуцентите на филма „Гунди - легенда за любовта“ – Иван Христов и Андрей Арнаудов разкриха, че лентата струва над 4 милиона лева.

„За съжаление България не е прозряла тази необходимост и ние се нагърбихме да реализираме филм, който е твърде голям за родните мащаби. Той струва над 4 милиона лева, а такъв бюджет е абсолютно невъзможно да се върне само от продажбата на билети. Просто такъв е пазарът у нас, но няма да ви занимаваме със сметки. Целта ни е да направим успешна голяма продукция, защото тя ще отвори път да се реализират още големи български филми и така да се промени целия пазар“, казва Андрей.

Резултат
Сценарият за лентата, която ще излезе по кината на 18 октомври, е подготвян цели 5 години. „Малко суха статистика за филма „Гунди - легенда за любовта“.

Над 5 години подготовка на сценария. Около година преподготовка за снимки. Около 70 снимачни дни. Над година следснимачен труд за монтаж, звук, музика, компютърна анимация (да, правилно чухте - компютърна анимация). Около 600 човека екип. В това число над 150 човека кастинг. И още много, много работа...“, споделя от своя страна Иван Христов в Youtube канала им „Иван и Андрей Неофишъл“.

Този филм е резултат от почти осемгодишен труд. Плод е на сериозни усилия и на безброй трудности. „Мотивира ни желанието да събудим спомена за великите личности от по-новата ни история, които не получават достатъчно признание в съвременната памет. Защото българинът в 21 век стана много късопаметен“, допълва още Иван.

Памет
Продуцентите са категорични, че не са избрали да направят филм за Гунди само защото са левскари, а защото Гунди е част от най-новата история на България и защото такива имена трябва да останат във вечния пантеон на славата, а вместо това са заплашени от забрава.

„Гунди е първата ни стъпка, защото споменът за него все още масово присъства в народната памет. Планирали сме по-нататък да продължим с филми за други велики личности, имаме още няколко готови сценария, но е рано за тази тема. Важното е, че такива продукции вдигат самочувствието на нацията и го правят по-здраво и по-силно. А българското общество в момента повече от всякога има нужда от единение. Всички държави произвеждат филми за своите герои, само България – не“, категоричен е Андрей.

Продуцентите показаха и кадри от личните си телефони, които сами са заснели на терен.

#Гунди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?