Ново развитие по делото за жестокото убийство в Цалапица

Ново развитие по делото за жестокото убийство в Цалапица
A A+ A++ A

Пловдивската окръжна прокуратура е отказала да направи нов следствен експеримент за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Това съобщи пред БНТ майката на жертвата - Атанаска Бакалова (на кадъра горе).

По думите ѝ заподозреният Рангел Бизюрев и обвинените като укриватели близнаци Динкови са променили показанията си относно мястото на престъплението.

"Надяваме се съдията да разпореди да бъде направен, защото мястото, което сочат те, не е мястото, което посочват камерите", каза Бакалова.

Близките на Митко и жители на Цалапица ще излязат на пореден протест пред прокуратурата в Пловдив преди началото на делото днес, на което ще бъде изслушан Рангел Бизюрев. Процесът трябва да започне по същество, след като беше отложен три пъти, беше сменен и съдията.

"Днес се надяваме след разпитите на Рангел и останалите делото за укривателство да бъде приобщено към делото за убийство. Близнаците донякъде може да са укриватели, но те са и съучастници в убийството. Единият брат знаем, че е присъствал началото до края, другият впоследствие е отишъл да помага, като носи лопати, мотика, кирка", каза Атанаска Бакалова.

Майката пита защо съучастниците в едно убийство са разделени от две районни прокуратури. Не вярва, че днес ще се разбере истината за смъртта на сина ѝ.

#Цалапица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти