Кметът на Перник призова държавата да не спира помощта за пострадалите от земетресението

A A+ A++ A

Държавната помощ за хората в Перник да продължи, апелира кметът на града Росица Янакиева.

Янакиева уточни, че досега на жителите на община Перник, чиито домове са пострадали от земетресението на 22 май и последвалите трусове, са отпуснати 2.5 млн. лв.. предаде БТА, на която се позова „Дневник".

Кметът на пострадалата община посочи още, че публичната общинска собственост в общината е получила държавна помощ в размер на 4.2 млн. лв.

Според Янакиева обаче е необходимо е държавната помощ за хората в Перник да продължи, защото зимата се превръща в заплаха за много перничани, които след земетресението останаха без дом.

Общият брой на подадените молби в общината към Междуведомствената комисия са 8500, от които основателни са 8 300, твърди Янакиева. Към този момент помощ са получили близо 400 домакинства.

От Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) в Перник отправиха апел към хората да не се доверяват на т.нар. цигански бригади, които извършват евтини и некачествени ремонтни работи.

Много от сградите, които гражданите самостоятелно са укрепили, са по-нестабилни сега, отколкото преди трусовете, твърди Цветко Туджаров - председател на местния клон на КИИП.

Според него дефектите са видими, особено при възстановяването на покривите. Много от комините са оставени без шапки, посочи като очевиден дефект Туджаров.

#Перник #държава #помощ #пострадали #земетресение #помощи #Междуведомствена комисия #молби #Росица Янакиева #кмет на Перник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"