Плевнелиев: Ветото е обосновано, но ненужно

Плевнелиев: Ветото е обосновано, но ненужно
„Аз казвам категорично, че тези реформи в България са необходими“, смята новоизбраният президент Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Макар че президентът Георги Първанов е обосновал ветото, което наложи върху Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО), тези реформи в България са необходими.

Това заяви в понеделник новоизбраният президент Росен Плевнелиев след срещата си с председателя на БАН акад. Никола Съботинов, предаде агенция „Фокус“.

„Президентът Първанов е обосновал ветото, което наложи за пенсионната реформа, но когато в България пенсионната система на 60% се финансира от други източници, а не от само себе си - това е предпоставка не само за неустойчивост, но и за драматично развитие в следващите години“, коментира Плевнелиев.

По думите му в парламента със сигурност ще има дискусия и със сигурност президентът ще вземе окончателно решение за това.

„Аз казвам категорично, че тези реформи в България са необходими. Сега не само в България, а и във всички европейски правителства са длъжни да правят реформи. Те нямат друг изход, защото тези реформи трябва да се случат. Европа трябва да докаже, че не само държавите, но и всички системи в тях са устойчиви дългосрочно“, уточни Плевнелиев.

„Правителството е длъжно да направи тези реформи и съм убеден, че в следващите месеци ще се говори за много повече реформи – реформа в здравеопазването, в администрацията, всички сектори трябва да търсят своето устойчиво развитие“, каза още новоизбраният президент.

#Росен Плевнелиев #президент #Георги Първанов #вето #Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване #ДОО #акад. Никола Съботинов #БАН #реформи #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници