Берлускони обмисля отново да се кандидатира за премиер на Италия

Берлускони обмисля отново да се кандидатира за премиер на Италия
Секретарят на „Народ на свободата“ Анджелино Алфано, който е един от шестимата кандидати, обявили желание да вземат участие във вътрешнопартийните избори, заяви, че вотът ще бъде безсмислен, ако Берлускони реши да се кандидатира за четвърти път за премиер
A A+ A++ A

Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони потвърди, че обмисля възможността отново да се кандидатира за премиер.

Неяснотата около намеренията на Берлускони хвърли в смут неговата партия „Народ на свободата“.

Все още не е ясно дали на 16 декември ще се състоят вътрешнопартийни избори за това кой ще бъде кандидатът за премиер на партията на изборите през следващата година, предаде агенция АНСА, цитирана от Информационна агенция „Фокус“.

Секретарят на „Народ на свободата“ Анджелино Алфано, който е един от шестимата кандидати, обявили желание да вземат участие във вътрешнопартийните избори, заяви, че вотът ще бъде безсмислен, ако Берлускони реши да се кандидатира за четвърти път за премиер.

„Оценяваме ситуацията. Да видим какво ще се случи с другата страна“, каза Берлускони в телевизионно предаване, имайки предвид избора на кандидат на лявоцентристите.

#Италия #министър-председател на Италия #Силвио Берлускони #кандидатура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници