Михайлов: Може да поискам повече от една оставки

Михайлов: Може да поискам повече от една оставки
Михайлов припомни, че след местните избори беше първият човек, който поиска оставката на цялото ръководство на СДС. Снимка: Дневник
A A+ A++ A

Депутатът от СДС Михаил Михайлов заяви, че може да поиска не една, а няколко оставки в ръководството на партията заради скандала с пропадналата номинация на Петър Стоянов за конституционен съдия.

„Това е лично мое решение да дойда“, обясни той и допълни, че не е дошъл да изрази позицията на всички депутати, предаде БГНЕС.

Михайлов припомни, че след местните избори беше първият човек, който поиска оставката на цялото ръководство на партията на заседание на Националния изпълнителен съвет на СДС.

На въпрос дали ще напусне СДС, ако ръководството не си подаде оставката, Михайлов посочи, че всичко зависи от това, което ще се случи.

„Искам да чуя дебата и аргументите и след това ще си кажа моето мнение“, каза депутатът.

Според него най-честно е: „идваш, казваш си мнението и отстояваш позиция“.

Малко по-рано през деня председателят на СДС Емил Кабаиванов заяви, че не се притеснява от възможността да му поискат оставката.

Петър Стоянов се отказа от кандидатурата си за Конституционния съд.

В писмен отговор, изпратен до Емил Кабаиванов, президентът (1997–2002) Петър Стоянов заяви:

„Независимо от усилията, които положих, се оказа невъзможно да прекратя ангажиментите си към някои международни институции, за да приема номинацията на СДС за КС. Благодаря ви за доверието“.

До номинацията на СДС се стигна, след като на 19 ноември министър-председателят Бойко Борисов предложи на СДС, като най-стара дясна партия, да номинира свой представител в Конституционния съд  след развихрилия се скандал със съдия Венета Марковска.

На 20 ноември СДС издигна кандидатурата за конституционен съдия на Петър Стоянов.

Председателят на СДС Емил Кабаиванов заяви тогава, че издига кандидатурата на Петър Стоянов заради безспорния обществен авторитет и морал, които притежава, като допълни, че ако бъде избран, ще бъде и естественият председател на Конституционния съд.

След това Стоянов поиска поне три дни, за да осмисли номинацията и да реши за себе си дали може да приключи международните си ангажименти, но впоследствие отказа предложението.

#Михаил Михайлов #СДС #Петър Стоянов #Емил Кабаиванов #Конституционния съд #Венета Марковска #Бойко Борисов #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"