Медведев се вижда отново като президент

Медведев се вижда отново като президент
A A+ A++ A

Руският премиер Дмитрий Медведев заяви в интервю за АФП и „Фигаро“, че е готов да се върне един ден в Кремъл като президент на Руската федерация.

„Ако имам достатъчно сили и здраве и ако хората ми имат доверие, не изключвам нещата да вземат такъв обрат“, каза Медведев, запитан за политическото му бъдеще, предаде БТА.

Той определи като напълно „неприемливи“ признаването и подкрепата на Франция и на други държави на сирийската опозиция, която се бори с режима на президента Башар Асад.

„От гледна точка на международното право, това е абсолютно неприемливо“, категоричен е Медведев.

Националната коалиция на сирийските революционни и опозиционни сили до момента бе призната за единствен легитимен представител на сирийския народ от Саудитска Арабия, Бахрейн, ОАЕ, Оман, Катар, Кувейт и Франция и Великобритания.

В интервюто руският лидер заявява, че европейската криза представлява сериозна заплаха за икономическите резултати на Русия.

„Ние гледаме на това като на много сериозна заплаха. Ние сме до голяма степен зависими от това, което се случва в икономиките на ЕС“, коментира още Медведев, цитиран от БГНЕС.

#Дмитрий Медведев #премиер на Русия #Кремъл #Руската федерация #президент на Русия #Франция #Башар Асад #президент на Сирия #Сирия #Саудитска Арабия #Бахрейн #ОАЕ #Оман #Катар #Кувейт #Великобритания #ЕС #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници