Борисов: Забраних да ми говорят за Станишев, ама колегите ми са като комшийки

Борисов: Забраних да ми говорят за Станишев, ама колегите ми са като комшийки
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е забранил на хората от обкръжението си да му говорят за лидера на БСП Сергей Станишев, но те „като комшийки” пренебрегвали това негово нареждане.

„Забранил съм да ми говорят за Станишев – нито от пресцентъра, нито от моите колеги. Само че – какво правят те – малко като в семействата, когато някоя комшийка каже на жената: „Абе, не ми е работа да ти казвам, ама аз ще ти кажа”... И хоп”, каза министър-председателят пред журналисти в Етрополе, цитиран от Информационна агенция „Фокус”.

„Защо да му обръщам внимание? И все се намери някой да ми каже. Ей сега Миро Найденов – „Станишев казал вчера, че ние нищо не сме направили”... Ние днес откриваме пет обекта. Мога всеки ден да му показвам по пет”, продължи в същия дух Бойко Борисов.

„Видяхте Дянков обиколи телевизиите с извадките от БНБ – 7.2 милиарда имаме ние фискален резерв, 7.7 са ни оставили те. Само че ние имаме близо милиард да си получаваме още от Брюксел за европроекти. Предишния ден Станишев беше казал, че сме изяли фискалния резерв и пет милиарда сме „опоскали” или подобни думи (нали той сега има пиари в къщи, и му слагат думите в устата, за да ги каже). Само че като му сложиш двата листа с извлеченията и се вижда, че лъже. Само че това мен ме кара да ставам по-рязък”, добави премиерът.

„Станишев казал вчера еди какво си. Почвам да анализирам това, което е казал, стигам до извода, че пак нещо се е объркал. Това е стогодишна партия. Когато говориш, че си от стогодишна партия, означава, че поемаш и пасивите, и активите на тази партия. Сиреч и лагерите в Белене, и националната катастрофа, и това, че за тези сто години си допуснал тази държава да е най-бедната, най-изостаналата в Европа”, каза още Борисов.

„Безотговорно е да кажеш, че една млада, тригодишна партия, в най-голямата криза – защото няма човек от вас, който да не е съгласен, че е най-голямата финансова криза в света и държави, които вчера сме имали за пример като Испания, Португалия буквално се тресат от противоречия в момента – за три години ГЕРБ е направил държавата бедна. Това е безотговорно. Това не е подчинено на никаква логика”, категоричен беше министър-председателят.

#Бойко Борисов #премиер #Сергей Станишев #БСП #ГЕРБ #министър-председател #Етрополе #комшийки #Европа #Белене #Испания #Португалия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »