Борисов: 100% от еврофондовете ще усвоим догодина

Борисов: 100% от еврофондовете ще усвоим догодина
По думите му голямо предимство на страната е, че част от средствата касаят други държави, тъй като в България има 5 транспортни коридора, които свързват Европа с Азия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До края на 2013 година България ще усвои 100 процента от еврофондовете, коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Етрополе.

По думите му голямо предимство на страната е, че част от средствата касаят други държави, тъй като в България има 5 транспортни коридора, които свързват Европа с Азия.

За следващия програмен период България ще иска от Европейския съюз средства и в секторите екология, конкурентоспособност и административен капацитет, съобщава БТА.

„Надявам се, че това, което сме говорили за АЕЦ „Козлодуй", ще бъде получено”, каза премиерът, цитиран от Дарик, в отговор на въпрос дали за централата ще бъдат поискани повече от 240 млн. лв.

Борисов коментира думите на лидера на БСП Сергей Станишев, че не е успял да защити националния интерес в Брюксел, като заяви, че Станишев не знае как се защитава национален интерес.

„По негово време бяха спрени всички пари от еврофондовете”, посочи премиерът като добави, че страната не е обедняла през последните 3 години, а през десетилетията, когато БСП е била на власт.

Той допълни, че за съжаление управлението на ГЕРБ е съвпаднало с най-тежката икономическа криза в света.

По думите му следващият евробюджет ще е първият, в който ще се говори за съкращаване.

Премиерът коментира и въпроса за кандидатстването на Македония за членство в Европейския съюз, като заяви, че България във всичките си политически форми винаги е подкрепяла Македония и ще продължава да го прави.

За избора на нов главен прокурор Борисов коментира, че и тримата кандидати са достойни и всеки от тях ще бъде добър на този пост.

Той отново посочи, че ГЕРБ ще подкрепи всеки излъчен от сините кандидат за конституционен съдия.

В Етрополе Бойко Борисов преряза лентата на обновена улична мрежа на града. С него бяха министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

По време на визитата си те посетиха още обновеното СОУ „Христо Ясенов" и новосъздадените Център за рехабилитация и социална интеграция за деца с увреждания и Дом за стари хора.

#Бойко Борисов #премиер #България #Етрополе #еврофондове #Европейския съюз #Европа #Азия #АЕЦ „Козлодуй" #Сергей Станишев #БСП #Брюксел #ГЕРБ #Македония #Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"