Майка на тризнаци се бори за живот

Майка на тризнаци се бори за живот
A A+ A++ A

Ема е на 40 години и най-накрая е бременна след продължителни опити да забременее и три спонтанни аборта. Мечтае за второ дете от осем години и разбира, че скоро желанията й ще се сбъднат в троен размер. След ин витро лекарите й съобщават щастливата новина, че ще стане майка не на едно, а на три деца.

През последните месеци от бременността си Ема напипва бучка в едната си гърда. Не обръща внимание, решава, че се дължи на промените в организма й през бременността. Тя има доброкачествено образувание на гърдата, което следи от години, но лекарите винаги са я уверявали, че няма нищо притеснително.

Бременността й протича нормално, трите бебета се раждат здрави и майка им се чувства най-щастливата жена на света.

Месец след раждането Ема напипва нова, втора бучка в гърдата си, близо до подмишницата. Веднага отива при своя личен лекар, но по думите й дори не й хрумва, че може да е нещо сериозно. Оказва се, че новините са много лоши. Ема има напреднала форма на рак на гърдата. Прогнозата е лоша, а животът й – застрашен. Майката на четири деца не иска дори да си представи, че ще се раздели с децата си и ще ги остави на чужда грижа в такава крехка възраст. Подлага се на операция и започва незабавно химио- и лъчетерапия. Бори се с всички сили и се уповава на децата си.

Днес, близо две години по-късно, Ема продължава да приема лекарствата си, да ходи на работа и всеки ден да се грижи за четирите си деца. Радва се на всеки свой ден и е твърдо решена да не изоставя децата си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници