Цяла гора отива за елхи по Коледа

Цяла гора отива за елхи по Коледа
Всяка година по това време у нас се секат десетки хиляди елхи, а след празниците на боклука изхвърляме цяла една иглолистна гора. Снимка: trud.bg
A A+ A++ A

Всяка година по това време у нас се секат десетки хиляди елхи, а след празниците на боклука изхвърляме цяла една иглолистна гора, макар че има и друг вариант - да поставим вкъщи жива елха в саксия.

„По този начин хората могат да си подарят още един приятен миг, като залесят едно дръвче в двора си или в близост до мястото, където живеят, и да се грижат и по нататък за него“, обясни пред bTV Даниел Колев, зам.-директор на Държавното горско стопанство, Търговище.

Елха в саксия струва между 15 и 20 лева. Същата е цената на отсечените, както и на пластмасовите. Затова все повече хора предпочитат да украсят живо дръвче. Поставена в саксия, елхата може да издържи дълго.

„След празниците е хубаво да ги извадят от жилището си или на тераса, или навън някъде. Колкото може по-бързо да я изнесат от жилището си, за да не е на топло до пролетта, защото твърде вероятно е да изсъхне“, обясни Даниел Колев.

Отсеченото дръвче живее само една Коледа, но ако бъде оставена сред природата, елхата може да остарее до 400 години.

#Коледа #Колев #гора #елхи #елха #Търговище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"