СУ „Св. Климент Охридски" отбелязва патронния си празник

СУ „Св. Климент Охридски" отбелязва патронния си празник
В 10.30 ч. ще бъде поднесен венец пред паметника на Свети Климент Охридски, тържеството ще продължи с приветствени слова и връчването на награди. Снимка: Мениджър
A A+ A++ A

Ректорът на Софийски университет „Св. Климент Охридски" организира в неделя тържественото честване на патронния празник на университета за 124-ти път, съобщиха от ВУЗ-а.

Празникът започва в 10:00 ч. В 10.30 ч. ще бъде поднесен венец пред паметника на Свети Климент Охридски, тържеството ще продължи с приветствени слова и връчването на награди.

В 11:50 ч. кметът на София Йорданка Фандъкова ще връчи наградата на Столична община за най-добър млад учен за 2012 г. Наградата се дава за четвърта поредна година.

Кметът Фандъкова ще поздрави преподавателите и студентите по повод празника на университета.

Датата 25 ноември има още една причина да бъде паметен ден за Софийския университет.

В сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация в 14:00 часа ще бъде открита Постоянна музейна експозиция за историята на радиото в България.

Всички експонати в нея са от дарители. Идеята е от 1998 година, когато дългогодишният ръководител на Златния фонд на Българското национално радио Захари Миленков намира естествен съмишленик в лицето на проф. д-р Веселин Димитров, който по това време е и Декан на Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ „Св. Климент Охридски".

Подкрепени от Факултетното ръководство и съвместно с Националния политехнически музей създават „Постоянна музейна експозиция за историята на радиоразпръскването в България".

С помощта на студенти и курсисти в Колежа към ФЖМК и на материалната подкрепа от Факултета, със сътрудничеството и на Българския фотоклуб, експозицията беше разположена в двете учебни радио студиа и пред тях и официално открита.

Наличието й беше популяризирано и от Университетското радио „Алма Матер", което допринесе за появата на дарители на експонати и документи за историята на радиоразпръскването в България.

Експозицията е предназначена за студенти и гости на факултета.

#Софийски университет „Св. Климент Охридски" #патронен празник #Свети Климент Охридски #Йорданка Фандъкова #кмет на София #България #София #Алма матер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"