Най-скъпата къща в света се продава – можете ли да познаете колко струва?

Най-скъпата къща в света се продава – можете ли да познаете колко струва?

Twitter/ Mirror

A A+ A++ A

Дом със 100 стаи, разположен на повече от 1000 хектара близо до френската столица и някога притежаван от кралски особи, е на пазара за 363 милиона пауда.

Смятан за най-скъпия дом в света, Château d’Armainvilliers в Сена и Марна е построен върху основите на замък от 12-ти век. Обширното имение е закупено от банковата империя Ротшилд в края на 19 век, преди да бъде подложено на огромно преустройство, когато е закупено от крал Хасан II на Мароко през 80-те години.

Мароканските кралски особи направиха редица промени, включително добавяне на спа център с хамам, козметичен и фризьорски салон, както и напълно оборудвано медицинско и стоматологично заведение. Те също така добавиха сутеренно ниво, кухни, хладилни помещения, складови помещения и помещения за персонала. На място има и конюшня, достатъчно голяма за 50 коня.

Те продадоха имота през 2008 г. на неназован купувач от Близкия изток, когато той се похвали с цена от 170 милиона паунда. Някои експерти по имоти поставят под въпрос новата - повече от двойно - искана цена.

Съветник по недвижими имоти на световния елит описва дома като разкошен и грандиозен.

Той каза пред списание Paris Match: „Това е най-скъпият замък във Франция и може би в света. Цената от 425 милиона евро е оправдана от самия имот, но и от 1000 хектара земя, която предлага множество възможности. Един инвеститор би могъл да построи хиляди апартаменти там, ако иска.“

Говорейки с френското издание за недвижими имоти Le Figaro Immobilie, брокери на луксозни имоти казаха, че не са сигурни дали деветцифрената сума ще привлече купувач, предава Mirror.

#Къщата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »

Акценти