Продължават проверките за незаконни каравани по морето

Продължават проверките за незаконни каравани по морето

canva

A A+ A++ A

Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени по Южното Черноморие продължат и тази седмица.

На 19 и 21 април междуведомствена комисия отново ще проверява държавните имоти в залива Вромос край Черноморец. Органите на реда ще следят за спазване на срокове на вече издадените предписания за доброволно премахване от собствениците, както и за новодошли къмпингуващи, съобщиха от пресцентъра на Областна управа Бургас.

Подготвят се и първите производства за принудително премахване на колесните превозни средства, поради незаконно заета държавна територия. До момента са установени и множество други нарушения – заграждане на горски територии, замърсяване с дребни и едрогабаритни отпадъци, нарушаване на противопожарните правила в пожароопасен сезон, добив на морски пясък, изграждане на незаконни сондажи, разполагане на палатка в дере и др.

Преди летния сезон: Откриха 80 незаконно поставени каравани по Южното Черноморие (ВИДЕО)

На работна среща в Областна администрация Бургас междуведомствената комисия обсъди и проверката на т.нар. къмпинг "тополи" в залива Вромос. В Община Созопол, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите-Бургас и Областна дирекция "Земеделие" са образувани преписки относно неговата дейност, а към тяхната проверка ще се включат Икономическа полиция и НАП.

Следващата седмица проверяващите се местят на рибарското селище Ченгене скеле, където от сигнали на граждани, бяха представени снимки за множество разположени каравани, кемпери, фургони, моторни лодки и др. Имотите, които ще се проверяват на Ченге скеле, са с идентификатори: 07079.10.937, 07079.10.973, 07079.10.945, 07079.10.1181, 07079.10.1238, 07079.10.1232 по Кадастралната карта и кадастралния регистър на Бургас.

#каравани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите