Борисов поиска 10-процентно увеличение на евросредствата за България

Борисов поиска 10-процентно увеличение на евросредствата за България
Премиерът увери, че се готви нов проект за евробюджета, който ще се обсъжда през януари. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

На извънредната среща на върха в Брюксел премиерът Бойко Борисов поиска увеличение от 10% на евросредствата за България.

На приключилата среща в Брюксел 27-те страни-членки обсъждаха бюджета на ЕС, но компромис не беше постигнат, което означава, че обсъжданията ще продължат на следващата среща, която по всяка вероятност ще се състои през януари 2013 г., информира БГНЕС.

След края на срещата премиерът Борисов обяви пред очакващите го журналисти, че е поискал увеличаване с 10% на средствата за България от еврофондовете за следващите седем години. В цифри това означава допълнителни 601 млн. евро за страната спрямо сегашната еврорамка.

„Това, което поискахме, са 14 евро на човек от българското население. Надявам се до януари да получим подкрепа и да постигнем исканото увеличение", заяви Борисов, цитиран от БНР.

Премиерът коментира и липсата на компромис по отношение на евробюджета на срещата в Брюксел.

„Ще се пише нов проект, който ще се обсъжда на следващата среща. Това, че сега няма компромис, не трябва да се приема като трагедия. Приемането на всеки един бюджет във всяка една държава е много по-сложен процес", коментира министър-председателят.

#Бойко Борисов #ЕС #Европейски съюз #евросредства #увеличение #бюджет #България #среща на върха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"