Мирослава Тодорова вече не е председател на Съюза на съдиите

Мирослава Тодорова вече не е председател на Съюза на съдиите
Мирослава Тодорова е предложена като номинация и за втори мандат. Според участници в събранието обаче по-вероятно е тя да се откаже. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мирослава Тодорова вече не е председател на Съюза на съдиите в България, стана ясно след събрание на магистратите.

Тодорова и цялото ръководство на най-голямото съдийско сдружение бяха освободени по време на отчетно-изборното събрание на съюза, тъй като мандатът им изтече, предаде Би Ти Ви.

Мирослава Тодорова е предложена като номинация и за втори мандат. Според участници в събранието обаче по-вероятно е тя да се откаже.

Говорителят на сдружението Нели Куцкова заяви по време на събранието, че то никога не е било толкова разпознаваемо и уважавано.

Част от съдиите предлагат организацията да има комисия, която да приема сигнали на членове, които имат сериозни професионални проблеми и те бъдат изпращани във Висшия съдебен съвет.

Една от номинациите за нов председател на съюза е Таня Маринова. Други номинирани са председателят на Благоевградския районен съд Екатерина Николова, съдии от Върховния касационен съд, Севлиево, Враца и Стара Загора.

#Мирослава Тодорова #Съюза на Съдиите #България #Висшия съдебен съвет #Нели Куцкова #Таня Маринова #Благоевград #Върховния касационен съд #Севлиево #Враца #Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"