БДЖ реже заплати заради „Сименс“

БДЖ реже заплати заради „Сименс“
„Заплатите на работещите в БДЖ може да бъдат намалени, за да се изплащат кредитите на дружеството“, заяви Недев. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Много е вероятно БДЖ да вземе парите за вноската за погасяване на дълга за мотрисите „Сименс“ от заплатите на служителите.

„Заплатите на работещите в БДЖ могат да бъдат намалени, за да се изплащат кредитите на дружеството“, заяви директорът на железниците Йордан Недев пред Нова телевизия.

„Да говорим за една стачка, движена от около 200 души, която да изразява интересите на 12 600 души, за мен е подигравка с българското общество“, е мнението на Недев.

„Извън ефир имаме подкрепа за реформата, докато в ефир нямаме. Това е основната разлика и това се пренася в неподписването на каквото и да било споразумение“, заяви още Недев.

По думите му БДЖ е трябвало да фалира още през 2008 г. и всеки ден е подарен от три години насам. Кога точно ще се случи, Недев заяви, че няма кой да прогнозира поради липсата на ясна информация.

„Проблемът не е в „Товарни превози“, а в пътническите, където са големите задължения, неплатените „Сименс“-и, намаления брой влакове“, обясни от своя страна Петър Бунев, председател на железничарския синдикат към КНСБ.

В коментар на изказването на Бунев Недев каза, че БДЖ се опитва да въведе системи, които да контролират продажбата на билети.

На въпрос дали стачката на железничари е законна, Йордан Недев заяви, че това трябва да реши съдът и ако отсъди, че е незаконна, ще последват дисциплинарни уволнения.

Междувременно стачката на служителите на БДЖ продължава вече 19-и ден.

Преговорите между ръководството на БДЖ и синдикатите ще продължават днес от 11 ч. в централата на компанията.

#стачка #влакове #мотриси #дълг #заплати #служители #железничари #синдикат #Недев #Петър Бунев #КНСБ #„Сименс“ #БДЖ #Йордан Недев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"