Александър Лукашенко: Беларус се готви за война

Александър Лукашенко: Беларус се готви за война
A A+ A++ A

Президентът на Беларус Александър Лукашенко посети граничния град Гродно и заяви, че страната все още се готви за война, въпреки че не иска да воюва, предава "Украинская правда“, като се позовава на съобщение в сайта на Лукашенко, съобщи Фокус.

"Не вярвайте на никого, че искаме да се бием. Готвим се за война, говоря за това откровено. "Ако искате мир, гответе се за война" - това не го измислих аз. Това е много правилно казано“, заяви държавният глава.

В същото време той подчерта, че Беларус извършва необходимата подготовка преди възможен конфликт: подготвя съответните части, доставя различни видове въоръжение и оборудване на войските.

"Ако оттам (от неприятелски страни - бел. от сайта на Лукашенко) някой вие и ни критикува, знайте: постъпваме правилно. Ако там започнат да ни хвалят, това е катастрофа", заяви президентът.

Лукашенко също добави, че Беларус не заплашва никого: "Няма нужда да заплашваме никого. Не искаме чужда земя. Дай Боже да можем да обработваме тази (която имаме)".

Съобщава се, че Лукашенко е участвал в церемонията по полагането на капсула на строителната площадка на нова градска болница в граничния град Гродно и по този начин е дал "послание към страните, съседни на Беларус“.

Той също така заяви, че Беларус също копае земя край границата, но не окопи, а за строеж на лечебно заведение.

"Ние също копаем земята, като тях, много близо до границата. Само целите ни са съвсем различни. Те копаят там окопи, окопи срещу танкове и други неща, увеличавайки разходите за ударни оръжия. А ние тук насочваме две трети от бюджета на региона към социалната сфера. Искаме да градим нашето мирно бъдеще. Ние сме настроени само да създаваме“, завърши Лукашенко.

#Лукашенко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници