Тотомилионерът от Перник замесен в данъчна афера

Тотомилионерът от Перник замесен в данъчна афера
Името на тотомилионера от Перник Росен Русимов беше замесено в данъчна афера. Снимка: viaranews.com
A A+ A++ A

Името на тотомилионера от Перник Росен Русимов беше замесено в данъчна афера.

Негова фирма се оказа собственост на бедния ром Бойко Илиев, осъден заради данъчни задължения за близо 700 000 лв., предаде БНТ.

Според източници от монтанския съд и според данните на НАП фирма на тотокъсметлията е купена без данъчни задължения и дори на печалба от мъж от Лом, а едва след това е прехвърлена на Бойко Илиев.

Фирмата „Билд инженеринг“ ЕООД била регистрирана първо в Перник. Става собственост на тотомилионера Росен Русимов в началото на 2009 г.

Негова е до средата на август, когато я купува Сашо Миланов от Лом. Но е в ръцете му само месец. През септември управител на фирмата става Бойко Илиев от село Медковец.

Монтанският районен съд го осъжда за неизплатени данъци в размер на близо 700 000 лв. в края на миналата година. Само в село Медковец и района има поне още десет собственици на фирми с високи данъчни задължения.

Бойко Илиев казва, че когато видял новия тотомилионер по телевизията, му се сторил познат. Твърди, че тогава получил около 150 лв., но се обърква в обясненията си кой точно му ги е дал.

Според източници от монтанския съд, когато Росен Русимов продава дружеството си, то е без никакви задължения и дори на печалба от около 2 млн. лв.

„Продавахме скрап, търговска дейност. Работеше хубаво фирмата, аз съм я дал в перфектно състояние“, твърди Росен Русимов.

Тотомилионерът от Перник официално си потърси милионите в тотализатора в петък, предаде бТВ.

Росен Русимов спечели половината от джакпота, който достигна почти 10 млн. лв. Все още обаче не е ясно кой печели другата половина - тя отива в Бобошево. Слуховете подлудиха роднините на кмета на кюстендилското градче.

Бобошевската шестица носи на печелившия седемцифрена сума, която е 4 пъти по-голяма от годишния общински бюджет.

Някои от местните смятат, че късметлията е братът на кмета Крум Маринов. Градоначалникът подклажда слуховете с хвалби, че заминава на екскурзия, търси си нов джип и почва ремонт.

„Това са измислици. Той никога през живота си не е пускал тото“, твърди майката на кмета Ана Маринова.

#Български спортен тотализатор #Крум Маринов #Бобошево #Перник #Монтана #Лом #село Медковец #Бойко Илиев #тотомилионер #Росен Русимов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"