2 дни без въглехидрати и килограмите си отиват

2 дни без въглехидрати и килограмите си отиват
A A+ A++ A

Следването на строга диета само два дни седмично дава по-добри резултати от броенето на калории по цяла седмица, установиха диетолози.

Те откриха, че жените, които се придържат към нисковъглехидратна диета два дни в седмицата, постигат по-добри резултати от тези, които по цяла седмица се ограничават, но хапват от всички групи храниелни продукти. Дамите, които изключват въглехидратите от менюто си, постигат значително по-добри резултати. Те свалят два пъти повече излишни килограми от тези, които похапват от всичко по малко.

Проучването е проведено в Манчестър с участието на 115 доброволки, които били разделени в 3 групи.

Жените от първата група спазвали двудневен режим, приемайки 650 калории на ден, основно от протеини и мазнини.  През останалата част от седмицата, те приемали каквато храна пожелаят, като били поощрявани да се хранят здравословно.

Втората група жени спазвали единствено безвъглехидратна диета за два дни в седмицата. Подобно на първата група и те се хранили с каквато пожелаят храна през останалите дни от седмицата, опитвайки се да се придържат към здравословно хранене без ограничения в количествата.

Третата група жени спазвали класическа диета с ограничение на калории. Те се хранели с всички групи хранителни продукти, като дневният им калориен прием не надвишавал 1500 калории.

При отчитане на резултатите жените от първа и втора група били отслабнали средно с 4 килограма. Жените от трета група били редуцирали теглото си средно с 2,4 килограма.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"