Нов директор в ОЦК – Кърджали, освобождава всички работници

Нов директор в ОЦК – Кърджали, освобождава всички работници
На 7 януари ОЦК ще бъде погребан. Тогава ще бъдат уволнени и последните работници от дружеството, заяви Иванка Караколева от КНСБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нов изпълнителен директор в Оловно-цинковия комбинат в Кърджали освобождава всички работници от предприятието.

Всички останали металурзи и служители ще започнат да получават предизвестия за освобождаване от работа на 7 декември, предаде БГНЕС.

Процедурата ще бъде задвижена от досегашния икономически директор Валентин Манев, който бе упълномощен да изпълнява временно функциите на заводски директор, след като неотдавна титулярката Славея Стоянова напусна по свое желание поста.

„Няма смисъл да се поддържа персонал и да се правят разходи за работни заплати, след като активите на комбината вече не са собственост на ОЦК. Но това не означава, че заводът е мъртъв, шансовете не са загубени, не е обявена несъстоятелност“, подчерта Валентин Манев.

„На 7 януари ОЦК ще бъде погребан. Тогава ще бъдат уволнени и последните работници от дружеството. На 7 декември на 62 от общо 78 души персонал ще бъдат връчени предизвестия за освобождаване от работа“, заяви областният координатор на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева.

Ще останат няколко чиновници, които ще оформят документите на напускащите, каза тя.

Според нея сегашното ръководство на завода действа, без да информира синдикатите.

Първите металурзи, които заведоха съдебни искове и получиха изпълнителни листове заради неполучените дълго време заплати, вече вземат парите си, посочи синдикалистката.

Иванка Караколева каза също, че новият собственик на цинковия завод „Хармони 2012“ е наел 16 работници, които да чистят инсталациите. Според нея това е подготовка за пуск на производството.

Оловният завод бе запечатан със заповед на РИОСВ – Хасково, през април 2011 г. заради периодичните замърсявания със серен диоксид.

На 27 ноември предстои поредната публична продан на активите на металургичния комбинат.

#Валентин Манев #Славея Стоянова #ОЦК #ОЦК-Кърджали #КНСБ #Иванка Караколева #„Хармони 2012" #РИОСВ #серен диоксид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"