Шофьор минал със 106 км/час през пешеходна пътека в Русе

Шофьор минал със 106 км/час през пешеходна пътека в Русе
Операцията, при която е засечен рекордьорът, носи името „Валя" като знак за почит към паметта на загиналите при пътни произшествия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шофьор е минал с автомобила си през пешеходна пътека в Русе със скорост 106 км/час при ограничение 50 км/час.

Той е бил засечен с камера при полицейската операция „Валя", която се състоя от 15 до 20 ноември, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Даниела Малчева.

Шофьорът, местен „рекордьор", управлявал автомобил с варненска регистрация, когато бил заснет на пешеходна пътека по бул. „Христо Ботев" в крайдунавския град.

Той ще бъде наказан с 500 лв. глоба и лишаване от правото да управлява моторно превозно средство за срок от три месеца.

Общо 53-ма шофьори са били засечени в нарушение в Русе и в Бяла при акцията, която включваше засилен контрол с камери за спазване на скоростта на движение в районите на пешеходни пътеки в населените места.

Операцията носи името „Валя" като знак за почит към паметта на загиналите при пътни произшествия и благодарност за всекидневните усилия в превенцията на пътните произшествия от страна на фондацията „Безопасни улици от Валя".

Фондацията пък носи името на 12-годишната Валентина от Бургас, която бе блъсната и загина на пешеходна пътека през юни 2011 г. в морския град. Виновната шофьорка бе осъдена на 1 години и 2 месеца затвор.

#операция „Валя" #пешеходна пътека #Русе #превишена скорост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници