Става забавно: Марк Зукърбърг предупреди потребителите да не правят скрийншоти на чатовете си

Става забавно: Марк Зукърбърг предупреди потребителите да не правят скрийншоти на чатовете си

canva

A A+ A++ A

Марк Зукърбърг предупреди потребителите да не правят скрийншоти на чатовете си, освен ако не искат „да бъдат хванати на местопрестъплението“.

Основателят и главен изпълнителен директор на Facebook обяви, че актуализация на Messenger може да означава, че потребителите вече ще бъдат уведомявани, ако друг човек направи снимка в техния чат.

„Това е нова актуализация за чатовете в Messenger, криптирани от край до край, така че да получавате известие, ако някой направи скрийншот на изчезващо съобщение.“, написа Зукърбърг в публикация във Facebook през януари 2022 година.

Показваме ви скрийншот на чат на Зукърбърг със съпругата му Присила Чан, демонстриращ как ще работят новите известия.

Съобщението идва след друга голяма актуализация на популярната платформа Messenger на Facebook – изчезващите съобщения. Те вече са функция в много конкурентни сайтове за социални медии (като Snapchat) и позволяват на потребителите да изпращат съобщения, които бързо изчезват от екрана.

Засега функцията е въведена в САЩ и се очаква скоро да бъде достъпна и за европейските потребители на Facebook, съобщава The Independent, предаде Kaldata. Уведомленията за снимки на скрийншот вече са налични и в Snapchat, където са популярна функция от няколко години.

Докладите сочат, че актуализацията, която ще се прилага и в Instagram е въведена в отговор на опасения, свързани със сигурността. Междувременно реакциите на публикацията на Зукърбърг, която събра над 99 000 коментара бяха смесени. Мнозина изтъкнаха, че има много начини да се измами уведомлението за скрийншот.

Други не бяха впечатлени от актуализацията, като предложиха на Facebook да насочат енергията си към по-належащи ситуации.

#Марк Зукърбърг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници