Преговорите за властта - на финала: Ето кои министри си отиват, а кои остават

Преговорите за властта - на финала: Ето кои министри си отиват, а кои остават

Стоп кадър/Дневник

A A+ A++ A

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са на финален етап и вече се водят на лидерско ниво. Днес те се проведоха на два етапа - преди началото на пленарното заседание и след края му.

Премиерът в оставка Николай Денков дойде в НС и заедно със съпредседателите на ПП-ДБ се срещнаха с кандидата за премиер Мария Габриел и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

По информация на източници на БНР се е обсъждало разпределението на министерските кресла и персонални назначения.

Засега има съгласие за смяна в четири министерства - на здравеопазването, на иновациите и растежа, туризма и енергетиката. Но се обсъждат смени и в други ведомства.

Все още няма съгласие за титуляра в Министерство на външните работи, но са водени разговори Николай Денков освен вицепремиер да бъде и министър по европейските въпроси и сигурността.

Засега министрите на финансите Асен Василев и на отбраната Тодор Тагарев запазват постовете си въпреки критиките на ГЕРБ към тях.

От ГЕРБ пък държат на вътрешния министър Калин Стоянов и на министъра на електронното управление Александър Йоловски, въпреки настояването на ПП-ДБ за смяната им.

Спори се и за статута на ДПС и участието му в номинациите за попълване на регулаторните органи с изтекъл мандат.

Преговорите продължават. Целта е Мария Габриел да представи готов състав и структура на МС при получаване на мандата от президента Румен Радев.

#преговори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници