Без полети между София и Виена на 14 март

Без полети между София и Виена на 14 март

Pixabay

A A+ A++ A

Полетите от летище „София“ до Виена на 14 март са отменени, поради стачка на австрийския авиопревозвач и очакваните преговори относно по-добро заплащане на служителите във фазата на възстановяване след пандемията.

Отменени са общо 110 полета.

Служителите искат от ръководството на авиокомпанията по-добро заплащане и справедлива политика за отпуски.

Превозвачът излезе с изявление по този повод, в което се казва: „Работническият съвет на Bord и профсъюзът vida обявиха нова работна среща за 14 март 2024 г. Поради тази причина, за съжаление, трябва отново да направим корекции в графика на полетите. Съответните 110 полета вече са премахнати от системата или пренасрочени,

а засегнатите пътници са информирани или са им направени нови резервации“.

Това е вторият път, в който австрийският авиопревозвач отменя полети през текущия месец. По-рано необявена стачка отмени 138 полета. Протестът беше свързан отново с „много лошото заплащане“. Тогава бяха засегнати близо 15 500 пътници. За сравнение, на 14 март броят на засегнатите пътници ще е 9000 души.

Спорът е, че служителите не са доволни от текущото си възнаграждение и искат увеличение на заплатите с 30% срещу увеличение от 4,5%, което авиокомпанията предлага. Работниците също се интересуват от включването на повече отпуски в трудовите им договори.

#отменени полети #Виена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници