Плевнелиев: За сигурността трябва да планираме много след 2020 г.

Плевнелиев: За сигурността трябва да планираме много след 2020 г.
Плевнелиев засегна и темата за киберсигурността и обясни, че тя ще е една от темите, които ще се коментират на заседанията на КСНС през следващата година. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

По отношение на сигурността трябва да планираме не до 2020, но и много по-напред, заяви президентът Росен Плевнелиев.

„Четирите ключови думи за сигурността са интеграция, технологии, ресурси и демография“, убеден е държавният глава, цитиран от БГНЕС.

„Повече интеграция означава повече сигурност за България. Едно е да си сам, друго е да си част от силна международна общност, която споделя общи приоритети и общи действия. Повече интеграция означава и повече стабилност“, отбеляза той.

Според Плевнелиев предприемачеството и талантът са основното оръжие на нациите, които ще просперират през 21. век. Затова България има нужда от ефективни програми и проекти, които да стимулират иновациите.

Плевнелиев засегна и темата за киберсигурността и обясни, че тя ще е една от темите, които ще се коментират на заседанията на КСНС през следващата година.

Според президента България трябва да има дългосрочен план как да управлява ресурсите си и когато те не са достатъчни, да е ясно откъде ще бъдат набавени.

„Земеделието е приоритет и цифрите го доказват. Експортът на земеделската продукция през последните две години нараства. Искам България да се превърне в производител и износител на храни, не се радвам когато изнасяме милиони тонове жито, много ще се радвам, когато изнасяме милиони тонове готови храни“, каза още държавният глава.

#Росен Плевнелиев #сигурност #България #киберсигурност #отбрана #планиране #Президент на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници