Преди ротацията: Старт на преговорите между ГЕРБ – СДС и ПП-ДБ

Преди ротацията: Старт на преговорите между ГЕРБ – СДС и ПП-ДБ

Стоп кадър/Дневник

A A+ A++ A

Днес, 9 март, предстои първата среща, която слага началото на преговорите между "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ - СДС. Срещата е насрочена за 18 часа, предаде dariknews.bg.

Ето и кои са преговарящите от страна на ГЕРБ - Мария Габриел (главен преговарящ), Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

Припомняме, че в последните дни се засили напрежението между двете формации. Във вторник ГЕРБ представи коалиционното споразумение, което предлага на ПП-ДБ. Акад. Николай Денков депозира оставката си като премиер по-късно през деня, а в сряда НС я прие единодушно. Тогава от ГЕРБ определиха действията им с подаването и гласуването на оставката като "прибързани".

От ПП-ДБ заявиха категорично, че не желаят избори. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи сериозни критики към ПП-ДБ. Той обяви, че преговори ще има, но не иска Мария Габриел да се чувства "послушко". Според него решението за министрите трябва да е в нейните ръце.

Кирил Петков пък посъветва Борисов - ако иска да преговаря, да отиде на срещата и го призова да не дава епитети.

В петък Денков и Габриел се обединиха около мнението, че следващите дни ще бъдат ключови за преговорите. Според Денков трябва да се направи всичко възможно, за да се постигне съгласие.

#ротация #преговори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници