Мъж протестира с домат пред ВСС

Мъж протестира с домат пред ВСС
Стойков редовно следял заседанията на ВСС, а своя граждански протест той обясни с това, че не иска да има договорки в съдебната система, а да има състезание и конкурс. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Ще бъде ли избран главен прокурор без граждански съвет към Висшия съдебен съвет (ВСС)?“, с този надпис и с домат в едната си ръка гражданинът Стефан Стойков застана пред ВСС преди заседанието на магистратите.

На заседанието в четвъртък се очаква да бъдат внесени предложения за кандидатури за нов главен прокурор на България.

Стойков редовно следял заседанията на ВСС, а своя граждански протест той обясни с това, че не иска да има договорки в съдебната система, а да има състезание и конкурс, предаде БГНЕС.

Доматът в едната си ръка обясни като символ, „защото се оказа, че в България, както във всяка държава, това е един символ или на унижение, или на дадено отношение. В Близкия изток това е обувката, явно в България се наложи доматът“, каза Стойков.

„Така че всяка държава трябва да има някакъв символ на показано отношение, културно, разбира се, към тези, които не разбират от дума“, добави протестиращият, уверявайки, че няма да хвърли домата сградата на ВСС.

На 8 ноември седем членове на ВСС предложиха кандидатурата на председателя на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров за главен прокурор.

Новият обвинител номер едно ще бъде избран най-рано в средата на декември, а в момента функциите на главен прокурор изпълнява директорът на Националата следствена служба Бойко Найденов.

Предишният главен прокурор Борис Велчев подаде оставка три месеца преди изтичането на мандата му, тъй като бе номиниран и след това назначен за конституционен съдия преди седмица.

#избор #Висш съдебен съвет #гражданин #Стефан Стойков #домат #протест #главен прокурор #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници