Допълнителни 136 млн. лв. по ОП „Транспорт“ влизат в проекта за метрото

Допълнителни 136 млн. лв. по ОП „Транспорт“ влизат в проекта за метрото
Софийското метро е включено в малък брой проекти на ЕК, които се дават за пример във всички държави на ЕС, посочи транспортният министър Ивайло Московски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Допълнителни 136 млн. лв. по ОП „Транспорт“ влизат в  проекта за новия метродиаметър към летището, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Строителството на петкилометровата отсечка на метрото от бул. „Цариградско шосе“ до Летище София през жк „Дружба“ започна официално в сряда.

По време на събитието Московси сподели, че програмата върви с изключително добри темпове и този проект дава съвсем друг облик на летище София, предаде думите му Информационна агенция „Фокус“.

Според транспортния министър, свързвайки летището с останалата мрежа на метрото и на другия обществен транспорт, летището става съвсем нов интермодален транспортен център.

Той отбеляза, че ангажимент на този проект е да се създаде железопътна платформа и в бъдеще да може да се направи отсечката от гара Подуяне до летището.

„Тогава на нашето летище ще има всякакъв транспорт и комуникация с град София“, допълни министърът.

Софийското метро е включено в малък брой проекти на Европейската комисия, които се дават за пример във всички държави на Европейския съюз, посочи Московски.

#метро #Ивайло Московски #Министър на транспорта #жк „Дружба“ #летище София #бул. „Цариградско шосе“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »