Над 100 арестувани в Кайро на годишнината от Арабската пролет в Египет

Над 100 арестувани в Кайро на годишнината от Арабската пролет в Египет
Полицията арестува около 100 души, заподозрени в организиране на безредиците в центъра на Кайро от последните два дни. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Стотина души бяха арестувани в Кайро във връзка с безредиците на площад „Тахрир“ на първата годишнина от Арабската пролет в Египет.

В понеделник на площад „Тахрир“ имаше масова демонстрация, която прерасна в сблъсъци с полицията. Няколко сгради бяха запалени, имаше десетки ранени, предадоха РИА „Новости“ и БГНЕС.

Полицията арестува около 100 души, заподозрени в организиране на безредиците в центъра на Кайро от последните два дни.

Точно преди година на площад „Тахрир“ и прилежащата към него улица „Мохамед Махмуд“, където се намира зданието на египетското вътрешно министерство, избухнаха яростни сблъсъци между полицията и протестиращи младежи.

Демонстрантите настояваха за оставка на правителството, отстраняване на военните от власт и насрочване на конкретна дата за президентски избори.

За пет дни размирици загинаха над 30 души, около 2000 бяха ранени.

„Силите на реда задържаха 118 души заради провокирането на безредици, нападения срещу полицията и нанасяне на щети върху държавната и частната собственост“, се казва в изявление на египетското МВР.

Към него е създадена специална работна група за разследване на безредиците в центъра на Кайро.

#Египет #Арабска пролет #площад „Тахрир“ #Кайро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино