Еврозоната и МВФ били далече от постигането на споразумение за Гърция

Еврозоната и МВФ били далече от постигането на споразумение за Гърция
Заради големите бюджетни съкращения, които Гърция предприе като условие да поличи още помощ, протестите в страната не стихват през подледните седмици. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Министрите на страните от Еврозоната и Международният валутен фонд (МВФ) са далече от постигането на споразумение за отпускането на поредния транш от спасителната помощ за Гърция, твърди източник, близък до преговорите.

По неговите думи различията между кредиторите за дълга на Гърция остават, цитира го АФП, на която се позова Информационна агенция „Фокус“.

„Споразумението не е близо“, съобщи източникът след срещата в Брюксел, на която Еврозоната и МВФ не успяха да се договорят.

Преговорите продължиха 11 часа, но така и не бе взето решение за отпускането на поредния транш от помощта, който трябва да спаси Гърция от банкрут.

Според източника генералният директор на МВФ Кристин Лагард и ръководителят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги не са успели да се споразумеят по въпроса как да се гарантира, че гръцкият дълг ще бъде устойчив в средносрочна перспектива.

#еврозона #Международен валутен фонд #МВФ #ЕЦБ #Европейска централна банка #споразумение #Гържия #транш #Кристин Легард #Марио Драги

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"