Биков: Не виждам изгледи да мине ротацията

Биков: Не виждам изгледи да мине ротацията

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Според депутата от ГЕРБ-СДС Тома Биков в момента няма изгледи ротацията на правителството да се осъществи. Повод за коментара му е предложеният от ПП-ДБ меморандум за управление в следващите 9 месеца. Той критикува подхода партньорите си в управлението:

"Преговори ние сме водили. Те се случват с преговорни групи, пишат се документи, преговаря се, след това се представят на обществото, а не се пуска един хвърчащ лист, в който предложението е "дайте да си разделим държавата". Всички други общи приказки за борби с корупцията и какво ли не са сложени, за да се опакова предложението "дайте да си разделим държавата".

Критики дойдоха и от опозицията. Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи документа като "меморандум на позора на ПП-ДБ". Според нея единственият изход от ситуацията са избори две в едно.

"Партиите, които щяха да изчегъртват ГЕРБ, които арестуваха Борисов, които щяха да сменят модела на управление, сега предлагат на същия модел и на Борисов 50% от държавата. Това е меморандум самопризнание, че тази сглобка съществува единствено да си разпределя постове. Това е много звучен шамар за Бойко Борисов. Ако изобщо ГЕРБ седнат на преговори по този меморандум, означава, че той е поставил напълно партията си ГЕРБ на колене пред ПП-ДБ".

По-рано от ПП-ДБ отрекоха в предложения меморандум за управление след ротацията да става дума за поделяне на регулаторите, а по същество представлява основа за преговори.

#Тома Биков - ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници