Русия отново издирва брата на Навални

Русия отново издирва брата на Навални

телеграм

A A+ A++ A

Руското министерство на вътрешните работи отново включи брата на Алексей Навални - Олег, в списъка на издирваните лица. Това съобщава ТАСС, като се позовава на базата данни на ведомството.

Русия е започнала ново наказателно дело срещу него. През януари 2022 г. Олег Навални беше обявен за издирване, след като беше подадена молба за замяна на условната присъда по наказателно дело за нарушаване на санитарните норми с реален затвор. Според адвоката му Никас Параскевов клиентът му е обявен за издирване, защото не се е явил в инспектората.

Преди това Люблинският съд в Москва замени условната присъда на Олег Навални с реална. Според материалите по делото Олег Навални е заминал за Кипър през септември 2021 г. и не се е върнал в Русия. В тази връзка ФСИН изпрати молба за замяна на срока, тъй като той не е спазил ограниченията, наложени от резултатите от "санитарното дело".

През 2014 г. той беше осъден на 3,5 г. затвор за измама по дело, което според критиците на Кремъл, е измислено и е с цел да се оказва натиск върху покойния му брат.

#Алексей Навални

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"