Еврозоната била „на косъм“ от споразумение за 44 млрд. евро за Гърция

Еврозоната била „на косъм“ от споразумение за 44 млрд. евро за Гърция
Френският финансов министър Пиер Московиси разговаря в председателя на еврогрупата Жан-Клод Юнкер на заседанието за Гърция във вторник. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Еврозоната е „на косъм“ от постигането на споразумение по спасителния план за Гърция, обяви френският министър на финансите Пиер Московиси.

Няколко часа след заседанието на кредиторите, което завърши без решение по въпроса, той изрази оптимизъм, че скоро предстои да се отвори пътят за деблокиране на финансовата помощ за Гърция, замразена от няколко месеца, предадоха АФП и БГНЕС.

„Еврозоната ще бъде застрашена, ако не постигнем споразумение, но ние още веднъж констатираме, че Гърция е положила значителни усилия, а и ние сме създали механизми, които да контролират изпълнението на ангажиментите на Атина“, обясни Пиер Московиси пред радио „Франс-1“.

„Съвсем близо сме до споразумение“, подчерта френският министър на икономиката.

По-рано във вторник гръцкият премиер Андонис Самарас предупреди, че стабилността на еврозоната зависи от това дали ще бъде постигнато споразумение за деблокиране на помощта за неговата страна.

Тази нощ финансовите министри от еврозоната разискваха в продължение на близо 12 часа, но не се споразумяха с другите кредитори на Гърция да й се отпусне заем до 44 милиарда евро.

#Пиер Московиси #Министър на финансите #Франция #Гърция #еврогрупа #Андонис Самарас #премиер на Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"