Днес е Въведение Богородично – Ден на християнското семейство

Днес е Въведение Богородично – Ден на християнското семейство
На Въведение Богородично църквата препоръчва на родителите да водят децата си на богослужение, да им разказват за вярата и да ги възпитават в християнски дух. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Християните отбелязват църковния празник Въведение Богородично – той е посветен на християнското семейство и на младежта.

В Константинополската църква празникът е въведен през седми век от патриарх Терасий, а в Римокатолическата църква – от папа Григорий Единайсети през 1374 година, предаде Би Ти Ви.

Според Библията на този ден тригодишната Мария е заведена от родителите си в Йерусалимския храм и е отдадена в служение на Бога.

Този ден става символ на въвеждането на младия човек в храма, в лоното на църквата и вярата, и на християнското семейство, чийто първопример са Дева Мария и съпругът й Йосиф.

На Въведение Богородично църквата препоръчва на родителите да водят децата си на богослужение, да им разказват за вярата и да ги възпитават в християнски дух.

По това какво е времето на днешния ден народът гадае какво ще е то през цялата следваща година.

Ако времето е топло и слънчево, зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието – слабо. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото – дъждовно, а реколтата – богата.

По повод празника във Военния клуб в София от 19:00 часа ще се състои благотворителен концерт под наслов „Акция за борба с рак на гърдата“. Той е с участието на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“ с диригент Пламен Джуров.

Събраните средства ще се предоставят на Центъра за защита правата в здравеопазването, който вече четири години организира скринингови изследвания за рак на гърдата по идея на първия председател на организацията – покойната вече Теодора Захариева.

#Въведение Богородично #семейство #Дева Мария #Йосиф #Бог #Библията #Йерусалим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"