Отлагат примирието в Газа с ден

Отлагат примирието в Газа с ден
Според американския държавен секретар Хилари Клинтън постигането на примирие може да отнеме дни. Снимка: АП
A A+ A++ A

Решението за прекратяване на огъня между Израел и „Хамас” се отлага с още един ден, съобщи телевизионният канал „Ал Арабия”, като се позова на представител на ръководството на „Хамас”.

Според американския държавен секретар Хилари Клинтън постигането на примирие може да отнеме дни.

ООН ще дискутира в сряда кризата в Ивицата Газа. С откритото си заседание Съветът за сигурност ще наруши едноседмичното си мълчание относно конфликта в Близкия изток, коментира Би Ти Ви.

В понеделник вечерта руската делегация внесе проект за резолюция за уреждане на кризата в палестинския анклав. В документа се съдържа искане за незабавно прекратяване на насилието.

Премиерът на Израел заяви, че страната е готова да разшири офанзивата си в Газа, но би предпочел дълготрайно дипломатическо решение на заплахата от ракетни нападения от палестинския анклав.

Във вторник 26 палестинци бяха убити при израелски въздушни удари, загинаха и двама израелци от палестински ракетен обстрел.

В нощта срещу сряда ракети, изстреляни от израелски самолети, са ударили сградата, в която се помещава бюрото на агенция Франс прес в Газа. Никой от екипа на агенцията не е пострадал.

#Израел #Хамас #Хилари Клинтън #държавен секретар на САЩ #ООН #Газа #Близкия изток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино